پارک شهر parkeshahr

سایت فرهنگی ، ادبی،اجتماعی ................ "روزمره گی آفت است. سعی کنیم هر روز یک کلمه جدید بیاموزیم."

۳ مطلب در فروردين ۱۳۹۵ ثبت شده است

درسی از شیخ هادی

تنی چند خواستند شراب خانه مردی یهودی را ویران سازند. به او هجوم برده و مرد را کشان کشان با خود بردند. از قضا به شیخ هادی برخوردند.

 

گفتند این مرد به مقدسات مذهبی توهین می کند می خواهیم مجازاتش کنیم.شیخ در آن غوغا به یکی از شاگردانش گفت: مهر نمازت را طوری در جیب یهودی بگذار که دیگران نفهمند و او نیز این کار را کرد.

 

شیخ گفت: حالا معلوم می کنم که او مسلمان است یا کافر؟ به یکی از حاضران گفت؛ دست در جیبش کن. او مهر نمازی یافت. شیخ به سردسته آنها گفت:جد بزرگوارت به کافران می فرمود قو لوالااله الاالله تفلحوا، پیامبر اسلام گروه گروه کافران را تنها با گفتن یک جمله مسلمان می کرد. تو می خواهی بر خلاف جدت دستار ببندی ! این مرد می گوید من مسلمانم مهر نماز هم درجیبش است. همه سرافکنده برگشتند. اما یهودی سرگردان که پی به واقعیت ماجرا برده بود، از حسن سلوک شیخ چنان متحول شد که مسلمان شد و کلمه شهادتین بر زبان جاری ساخت....

.................................----------------------...............................

آیت الله حاج شیخ هادی نجم ابادی متولدبه سال 1250 ه.ش  در نجم آبادِ نظرآبادِ البرز و متوفی به سال 1320 ه.ش در تهران ومدفن وی در خانه خودش در خیابان شیخ هادی تهران است. وی معاصر با ناصرالدین شاه تا دوره معاصر بوده واز چهره های موثر نو اندیش دینی ومشروطه و از علمای برجسته عالم تشیع بود که نقش فعالی در جنبش مشروطه ونهضت تنباکو داشت. وی از حامیان میرزاحسن خان رشدیه(موسس مدارس نوین در ایران) بود که نمایانگر نواندیش بودن وی است. از شاگردان مهم او میتوان از سید محمد طباطبائی ، علی اکبر دهخدا ، علامه محمد قزوینی ، میرزاجهانگیرخان شیرازی ، میرزاحسن رشدیه ، ملک المتکلمین ، و ناظم السلام کرمانی یاد کرد.

روحش شاد و یادش گرامی


م.ر.ندیم پور30-1-1395               h-788

۳۰ فروردين ۹۵ ، ۰۰:۳۶ ۶ نظر موافقین ۵ مخالفین ۰
محمد رضا ندیم پور

تاثیر هنر مینیاتور ایران برغرب

هنر نقاشی مینیاتور(که در ایران نگارگری گفته میشود) دارای پیشینه کهن و تنوع در میان ملل مشرق زمین وبخصوص در ایران میباشد که الهام بخش سایر ملل مثل هند و چین و
کره و ژاپن گردیده و استفاده از جزئیات و رنگ آمیزی گرم  ودرخشان و تراکم نقشها در یک قاب ، به همراه مضامین انسانی و طبیعت و گاه عرفان شرقی ، آثار چشم نواز و پویایی توسط اساتید این سبک پدید آورده است.(چیزی که درهنر مغرب زمین دیده نمی شود).اما

به این نقاشی مینیاتور و جزئیاتش دقت کنید:



این تابلوی زیبا ، یکی ازآثار خانم ژوزفین وال هنرمند انگلیسی می باشد. او با استفاده از تجربیات فراوان و مطالعه ی سبکهای مختلف هنرِ نگارگریِ مشرقی ،بویژه ایران وبا استفاده از الگوهای آن(بخصوص استفاده ازجزئیات فراوان برای رسیدن به مفهوم کل. سبکِ استاد فرشچیان) ورنگ آمیزی کامل و گرم و تلفیقی از مضامین فلسفی شرق وغرب ، آثار بدیعی در قالب سوررئالیسم و رمانتیک بر روی شیشه، کاغذ ،پارچه و حتی دیوار خلق کرده است. 
وی تاکنون درگالری های معتبر مختلفی در جهان آثارش را به نمایش گذاشته است. او در سال 1974 آثاری را در تهران و توکیو نمایش داده و سبک کارش را ارائه داده است. برخلاف بعضی ها که او وآثارش را تقلیدی از هنر نگارگری ایرانی میدانند ، من میگویم: اتفاقا این هنر و مکتب ایرانی است که یک هنرمند برجسته دیگر تربیت کرده(گرچه غربی) و او باسبک فکری و قلم خودش باعث رشد این هنر شده است. مگر ما چند استاد فرشچیان وادامه دهنده این هنر را داریم؟ 

 تابلوی"معراج" اثر استاد فرشچیان
 هنرنگارگری اصیل ایرانی ، در دوره های مختلف تاریخی متاثر از شرایط فرهنگی وسیاسی 
 آن دوره بوده و بسته به محدودیتها یا حمایتها ، شاهد خلق آثار متنوعی از مضامین  بزمی،رزمی، فلسفی و عرفانی بوده است. که این آثار الهام بخش پیاده سازی بر روی  فرشهای نفیس ایرانی(یکی دیگر از هنرهای اصیل ایرانی) گردیده و جهانیان را به حیرت  واداشته است:
        اثری از مرحوم استاد بهزاد

 ونیز نمونه هایی از:


ک
                   اثری تلفیقی از یک هنرمند مسلمان چینی"لی گون"

     
                 تابلو"کلنجار"   اثراستادفرشچیان                             تابلوفرش با الگویی از استادفرشچیان به نام: نقاشی های خدا


   
         مینیاتورکلاسیک چینی                                    استفاده از نگارگری ایرانی برگنبدکلیسای"وانک" در اصفهان

  و حسن ختام دو اثر نفیس دیگر از استاد فرشچیان:

                              ستایشِ پروردگار - استادفرشچیان

                                 تابلوی آفرینش اثر استاد فرشچیان

 درپایان متذکر میشوم که آنچه که به جذابیت هنر خانم ژوزفین وال کمک بیشتری کرده ،تکنیکهای استفاده از رنگهای شیمیایی بسیاردرخشان وصنعت چاپ بسیارقوی غرب میباشد.چیزی که باید در اختیار هنرمندان ماهم قرار گیرد.
           ایران مهد هنر و هنرپرور است.
  
         م.ر.ندیم پور 13-1-1395                h621
       ---------------------------------------------------
    +  ژوزفین وال متولد1947  انگلستان 
۱۳ فروردين ۹۵ ، ۱۸:۲۸ ۷ نظر موافقین ۲ مخالفین ۰
محمد رضا ندیم پور

تبریک

ولادت باسعادت دردانه آفرینش  حضرت زهرا سلام الله علیها  را شادباش عرض میکنیم.


 روز مادر و  روز  زن  فرخنده و مبارک باد.

  

۱۱ فروردين ۹۵ ، ۰۳:۳۹ ۰ نظر موافقین ۳ مخالفین ۰
محمد رضا ندیم پور